אודותיי

אודותיי


פסיכולוג, מאמן מדריך מנהלים ומטפל התנהגותי.

השכלה וניסיון מקצועי: 
  • בעל תואר MA מאוניברסיטת בן גוריון 
  • מנחה קבוצות
  • מורה ל COACHING. 
  • מאמן אישי בכיר
  • מטפל בשיטות של CBT וEMDR

עקרונות מנחים:
הומניזם – מאמין ומטפח את היכולת של כל אדם להגשים את עצמו ואת ייעודו, תוך
התמקדות, בהעמקת המודעות העצמית, בחירה באחריות אישית.
למידה והתפתחות מקצועית מתמדת מהווים בסיס למתן שירות אישי דיסקרטי.

הסמכות: 
  • מוסמך מטעם משרד הבריאות לעסוק בפסיכולוגיה – אישור מספר 4721 (1994)
  • EMDR (בשלב ההסמכה - שלב 2).
  • מאמן אישי בכיר - לשכת המאמנים בישראל.
  • מנחה קבוצות מוסמך - אוניברסיטת בר אילן.
מה הסיפור שלי?
כיום כשאני בעשור השביעי לחיי, אני עוסק בשני תחומים: 1. יעוץ פסיכולוגי ארגוני (כולל הרצאות ניהול פיתוח משאבי אנוש וייעוץ ארגוני). 
2. טיפול קליני אישי וזוגי, המבוסס על פסיכולוגיה התנהגותית על בסיס CBT וכולל שימוש ב EMDR ועוד טכניקות מוכחות המביאות את המטופלים לתוצאות מעשיות בפרק זמן קצר.

הדרך שלי להגיע למקום האישי (משפחתי) ומקצועי עברה בכמה תחנות.
התחנה הראשונה – ילדות ונעורים – כבן קיבוץ (משאבי שדה), בנם הבכור של הוריי שהם ממיסדי הקיבוץ. בתחנה זו חוויתי את חיי בסוג של חממה. כילד הייתי צעיר בקבוצתי ( התחלתי את כתה א' בגיל 5 וחצי) בזכות הסקרנות הטבעית והסביבה הבוגרת התומכת הגעתי להישגים לימודיים וחברתיים טובים ובסיום פרק הנעורים יצאתי לשנת שירות כקומונר בתנועת הנוער בעובד והלומד, שם נחשפתי לראשונה לאוכלוסיות מגוונות בחברה הישראלית.
המעבר לתחנה הבאה היה דרך שירות צבאי. התגייסתי ב 72 לחיל השריון ואחרי שנה נקלעתי כאיש צוות טנק למלחמת יום הכיפורים. הגדוד שלי (גדוד תשע) היה ממוקם באזור הצפוני של תעלת סואץ. כבר ביום הראשון של המלחמה המסגרת הארגונית של הגדוד התפרקה לחלוטין. סך הכל כשליש מחברי לגדוד נהרגו ורבים נפגעו פיזית ונפשית.
לאחר המלחמה המשכתי לשרת בגדוד והשתחררתי כמפקד מחלקה ב75.
עם השחרור מהשירות הצבאי, התחנה הבאה הייתה חבר קיבוץ צעיר. חזרתי לקיבוץ בתדעה אידאולוגית מוצקה לגבי כל הרעיונות הקיבוציים המסורתיים לאחר כשנתיים הקמתי משפחה משלי ( 4 ילדים שנולדו במשך 17 שנים). 
הייתי פעיל בוועדות הקיבוץ ועבדתי במגוון גדול של עיסוקים מקצועיים החל ממכונאות, דרך חקלאות וכלה בחינוך.
גולת הכותרת של עבודתי המקצועית אז הייתה הקמה של חווה חקלאית (של"ח) אותה הקמתי עם צוות של כ 10 חברים נוספים שאני עומד בראשו, גידלנו שם גידולי שדה מגוונים (בוטנים, גזר בצל, תפא"ד חיטה תירס ועוד..) מרכיב מרכזי בעבודה היה המרכיב הטכני, אותו תמיד אהבתי, ואתו יחד המרכיב הניהולי. פעילות זו נמשכה מעל 7 שנים.
נקודת המפנה הבאה בחיי (בגיל 30), הייתה לימודי האקדמאים. ב 1987 סיימתי תואר ראשון (BA), והמשכתי לתואר שני בפסיכולוגיה (MA). לימודי התואר השני במקביל לעבודה בקיבוץ נמשכו כ 5 שנים וב 1994 הוסמכתי כפסיכולוג.
השינוי שעברתי והכניסה לעולם האקדמי, היו צעד ראשון שהוביל בהמשך לכניסה לתחומים המקצועיים שבהם אני עוסק היום, לעזיבת הקיבוץ, ולסלילת דרכי המקצועית.
במסלול המקצועי הזה, התחלתי את דרכי כחוקר הקיבוץ (עבודת המאסטר שלי עסקה בנושא הניכור בקיבוץ).
בהמשך השתלמתי ועסקתי רבות בהנחיית קבוצות – בעיקר סדנאות בארגונים לעובדים ומנהלים.
במקביל לעבודתי המקצועית המשכתי לשרת במילואים, כאן שילבתי את הכשרתי המקצועית כפסיכולוג, ופיתחתי "קרירה צבאית מקבילה" בפיקוד העורף. במסגרת זו הגעתי לתפקיד קצין התנהגות אוכלוסיה במחוז דרום – בדרגת סגן אלוף. קרירה זו הסתיימה עם שיחרורי מהמילואים בשנת 2012.
מסלול ההתפתחות המקצועית שלי לא היה שיגרתי. בתחילת הדרך כאמור עסקתי בהנחיה והדרכה של יחידים וקבוצות. העשרתי את מיומניותי הן בהשתלמות בנושא "חשיבה המצאתית שיטתית – SIT ועוד. בתחילת המאה הנוכחית, שימשתי מספר שנים גם כמרצה במכללת דרבי בתחום – מנהל עסקים – פיתוח מנהלים.
אחד הגילויים החשובים שלי לגבי עצמי הייתה היכולת לשמש כעוגן ותומך ליצירת "פריצות דרך עוצמתיות לאנשים" (למשל הסיפור של גבי).
ב2004 הקמתי את "כריזמה – לפיתוח המשאב האנושי" במסגרת זו הקמתי קבוצות למידה מגוונות שאליהן הגיעו אנשים רבים ובתהליכי עבודה ואימון קבוצתי יצרו שינויי דרך בחייהם.
מתוך עבודה זו נכנסתי לתחום הקאוצ'ינג – (coaching), והפכתי למורה לקאוצינג במספר מכללות כולל מכללת אחווה.
עם הכניסה לתחום הקאוצ'ינג, פיתחתי גם את יכולותיי כמטפל, ונכנסתי בהצלחה לתחום הטיפול הקליני האישי והזוגי.
כיום עם השלמת "המדריך לאסרטיביות" שכתבתי אני מפתח את החשיבה היצירתית בניהול, משמש גם כיועץ לעסקים קטנים ובינוניים במסגרת מעוף.

לתמצת סיפור חיים שלם לעמוד אחד זו לא משימה פשוטה – מקווה שהצלחתי. כמובן שהסיפור עדיין בעיצומו ועוד תוכניות ורעיונות רבים לפני...
Share by: